تفسیر قطره ای قرآن (حجت الاسلام قرائتی) | سوره مبارکه البقرة آیه 65 پیام ها * از دانستنى‌هاى تاريخ، عبرت بگيريد. * كسى كه حكم خدا را نسخ كند، خود را مسخ كرده است. تغيير وتحريف چهره دين، تغيير چهره انسانيّت را بدنبال دارد. * در جهان طبيعت، ...


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلسَّلامُ عَلَیکمْ یا اَهْلَ بَیتِ النُّبُوَّة
صل الله علیک یا فاطمه (س) ...


تفسیر قطره ای قرآن (حجت الاسلام قرائتی) | سوره مبارکه البقرة آیه 65
پیام ها
* از دانستنى‌هاى تاريخ، عبرت بگيريد.
* كسى كه حكم خدا را نسخ كند، خود را مسخ كرده است. تغيير وتحريف چهره دين، تغيير چهره انسانيّت را بدنبال دارد.
* در جهان طبيعت، تبديل موجودى به موجود ديگر ممكن است.
* حيوانات، از رحمتِ خداوند دور نيستند، ولى حيوان شدن انسان، نشانه‌ى قهر و طرد الهى است.
قرآن (متن، صوت، تفسیر و ...):
https://quran.anhar.ir/text-1559.htm
http://wiki.ahlolbait.com/%D8%A2%DB%8C%D9%87_65_%D8%B3%D9%88%D8%B1%D9%87_%D8%A8%D9%82%D8%B1%D9%87
وبلاگ ...:
http://qaem14.blog.ir

استفاده از کلیه مطالب با ذکر صلوات آزاد است
سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام، هدیه به ساحت مقدس حضرت زهراء سلام الله علیها، ائمه اطهار علیهم السلام، امام خامنه ای حفظه الله تعالی و ارواح طیبه شهداء صلوات
الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم


+ 
4

- 
0

عرض x طول

دکمه اشتراک گذاري تلگرام ارسال ويدئو در تلگرام

ارسال نظر
CAPTCHA
کد امنیتی زیر را وارد نمایید.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
نظرات
(برای مشاهده نظرات کلیک کنید)
  • حکمت چیست؟
    ---
    « لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ إِذْ بَعَثَ فِيهِمْ رَسُولًا مِنْ أَنْفُسِهِمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِنْ كَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِي ضَلَالٍ مُبِينٍ » ﴿ آیه ۱۶۴ سوره آل عمران ﴾.
    حکمت هر گفتار و رفتاری است که بشود با اصول منطق عقلی استدلال علمی آن را کاملا بی کاستی و فزونی به اثبات رساند و نشود با این اصول آن را رد و نقض و انکار نمود.
    خداوند در قرآن کریم بندگان برخوردار از نعمت الهی حکمت را به بندگان برخوردار از خیر فراوان و تنها صاحب دلان با خرد توصیف کرده است:« يُؤْتِي الْحِكْمَةَ مَنْ يَشَاءُ وَمَنْ يُؤْتَ الْحِكْمَةَ فَقَدْ أُوتِيَ خَيْرًا كَثِيرًا وَمَا يَذَّكَّرُ إِلَّا أُولُو الْأَلْبَابِ » ﴿ آیه ۲۶۹ سوره بقره ﴾.
    سخن و رفتار بی نقص خداوند جهان هستی از مرتبه ی اوج حکمت برتر برخوردار است و بر سخنان و رفتارهای همه ی آفریدگان عاقل برتری دارد و در قضاوت و داوری و در اعتقاد گزینی دینی و مذهبی ، سخن و رفتار خداوند باید بر سایر سخنها و رفتارها برتری و حاکمیت مطلق بلا منازع داشته باشد.
    هر دین دار و مذهب داری اگر سخن بی نقص خداوند در قرآن را ملاک و معیار ارزیابی و تشخیص درستی و نادرستی احکام و باورهای دینی و مذهبی غیر قرآنی خود قرار ندهد ؛ دین داری و مذهب داری او نزد خداوند باطل و بی ارزش است .
    با وجود قرآن در دست رست رس همگان احکام و اعتقادات خارج از قرآن اگر با احکام و اعتقادات قرآن همگنی و هماهنگی و تجانس نداشته باشند بی تردید باطل اند.
    با توجه به اصل قرآنی انحصار تعیین احکام و اعتقادات دین و مذهب به خداوند« أَلَا لِلَّهِ الدِّينُ الْخَالِصُ وَالَّذِينَ اتَّخَذُوا مِنْ دُونِهِ أَوْلِيَاءَ مَا نَعْبُدُهُمْ إِلَّا لِيُقَرِّبُونَا إِلَى اللَّهِ زُلْفَى إِنَّ اللَّهَ يَحْكُمُ بَيْنَهُمْ فِي مَا هُمْ فِيهِ يَخْتَلِفُونَ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي مَنْ هُوَ كَاذِبٌ كَفَّارٌ « ﴿ آیه ۳ سوره زمر ﴾ پایبندی بشر به احکام و اعتقادات باطل خارج از قرآن گناه کبیره ی نابخشودنی رقیب تراشی برای خداوند است و این پایبندی برای بشر عذاب ابدی پایان ناپذیر دارد.

  • جهل به چه چیز دین داری را تباه و نابود می کند؟
    ---
    اگر دین داری و مذهب داری بشر همراه با آگاهی به شناختهای فرهنگ دین داری و مذهب داری وحی بی خدشه و تحریف نشده ی الهی که آخرین آن قرآن است انجام نگیرد بحکم آیات 103 تا 106 سوره کهف وآیه 65 سوره زمر دین داری و مذهب داری او بجز تباه شدن همه ی نیکیهای او و دچار شدن به عذاب ابدی الهی در قیامت هیچ بازده دیگری یرای او نخواهد داشت و نتیجه اخروی نادیده گرفتن این شناختها رفتن به دوزخ است.
    خداوند در شناختهای وحی خود حد و مرزها و بایدها و نبایدها و نویدها و هشدارهای خرد پذیر و غیر قابنل انکار و الزام آوری را بعنوان ملاک و معیارهای دین داری و مذهب داری خدا پسندانه به بشر با زبانی رسا و گویا و سرشت نشین بیان و ابلاغ کرده است.
    این ملاک و معیارها که دین و مذهب را از تحریف و کج روی مسون و محفوظ نگه می دارند می باید در شروع آموزش و تبلیغ دین و مذهب به دین داران گوشزد و ابلاغ شوند و بر ضرورت آگاهی همیشگی دین داران به این ملاک و معیارهای الهی دین داری و مذهب داری باید پیوسته تاکید شود.
    این ملاک و معیارهای و حیانی قرآنی حجتهای خداوند بر بشر اند و بی توجهی به این حجتها و نادیده گرفتن آنها در دین داری و مذهب داری ؛ حاصل یک عمر دین داری و مذهب داری بشر را تباه و نابود می کند.
    با وجودهمیشگی این حجتهای الهی در دست رس بشر هیچ عذری و بهانه ای برای گمراهی و کج روی و انحراف بشر در دین داری و مذهب داری در قیامت از او پذیرفته نمی شود و ناگزیر خواهد شد بازده عادلانه ی بی توجهی خود را که عذاب ابدی الهی است در آن روز حساب که هیچ فرصتی برای جبران نیست پذیرا شود.
    مهم ترین وظیفه و مسئولیت الهی پیامبر گونه و غفلت ناپذیر هر دین شناسی ابلاغ و آگاه سازی پیوسته این حجتها و تاکید بر ضرورت پایبندی و عمل به حجتها در دین داری و مذهب داری به مخاطبان خود است.
    سرانجام نادیده گرفتن این وظیفه و مسئولیت توسط دین شناس سهیم شدن او در گناهان کبیره انحراف و کج روی دین داران و سهیم شدن او در عذابهای اخروی نابخشودنی ابدی گمراهی دین داران است : « ... وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ » ﴿ آیه ۲۲۷ سوره شعرا ﴾.
    بزرگ ترین علت بی دینی و لامذهبی و کمراهیهای اکثریت بشر عدم آگاهی او به شناختهای سرشت نشین فرهنگ اصیل دین داری و مذهب داری وحی اصیل سعادت بخض و انسان سازالهی است.

  • کدام سخن وادعا بنام دین و مذهب نزد خداوند ارزش دارد؟
    ---
    سخنان و ادعاهایی بنام دین و مذهب نزد خداوند ارزش دارند که با شناختهای محکم و مفصل قرآنی و حد و مرزها و بایدها و نبایدها و نویدها و هشدارهای این شناختها هماهنگ و منسجم باشند و بین این ادعاها و محکمات مفصل قرآن و اصول سرشتی استدلال عقلی هیچ تضاد و تعارض عقلی وجود نداشته باشد.