تاثیر آنتی بیوتیک ها در درمان عفونت ناشی از ایمپلنت دندان

 

جای خالی دندان های از دست رفته می تواند زیبایی چهره افراد، نحوه صحیح تکلم و اعتماد به نفس آن ها را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین یافتن روشی برای پر کردن جای خالی دندان از دست رفته بسیار حائز اهمیت است. کاشت ایمپلنت یکی از محبوب ترین روش ها برای پر کردن جای خالی دندان های از دست رفته محسوب می ‌شود زیرا ایمپلنت ها ظاهر و عملکردی مانند دندان های طبیعی انسان دارند. با این وجود در برخی مواقع پس از کاشت ایمپلنت دندان ممکن است مشکلات و عوارضی برای بیماران ایجاد شود. این مسائل می ‌تواند به دلیل عدم توجه به توصیه ‌های متخصص ایمپلنت پس از کاشت ایمپلنت صورت بگیرد. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با مشکلات احتمالی پس از کاشت ایمپلنت دندان و مهم ترین آن یعنی عفونت آشنا شده و بدانید آیا دندان ایمپلنت عفونت میکند یا خیر و  راهکارهایی برای درمان آن پیدا کنید.

پس از کاشت ایمپلنت

پس از انجام عمل کاشت ایمپلنت ممکن است بیمار با عوارض و مشکلاتی روبرو شود و این مسئله می ‌تواند در اثر عدم توجه به نکات بهداشتی دهان و دندان پس از کاشت ایمپلنت صورت بگیرد. یکی از شایع‌ ترین عوارض عفونت ایمپلنت است.

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان موجب بروز پوسیدگی در ناحیه دهان و دندان خواهد شد. علاوه بر این با پیشرفت پوسیدگی و مشکلات ایجاد شده در ناحیه دهان و دندان با توجه به عدم رعایت نکات بهداشتی ممکن است دندان ها و لثه های افراد در معرض خطر عفونت قرار بگیرند. این مسئله در افرادی که تحت درمان کاشت ایمپلنت هستند نیز اتفاق می افتد.

در بیشتر افراد اصلی ‌ترین دلیل از دست رفتن دندان ها پوسیدگی است و مهم ترین دلیل برای پوسیده شدن دندان ها نیز عدم توجه به رعایت نکات بهداشتی دهان و دندان است. بنابراین در افرادی که تحت درمان ایمپلنت دندان قرار می گیرند، باید رعایت نکات بهداشتی به صورت ویژه ای انجام شود تا از بروز مشکلات جدی تر مانند عفونت ایمپلنت در اثر عدم رعایت بهداشت دهان و دندان پیشگیری شود. شستشوی مرتب دهان و دندان با استفاده از آب و نمک یا دهانشویه، استفاده از نخ دندان ها و مسواک زدن حداقل دو بار در روز قبل از رفتن به رختخواب و بعد از بیدار شدن از خواب اهمیت زیادی در سلامت ایمپلنت و پیشگیری از بروز عفونت ایمپلنت دارد. بنابراین حتی افرادی که دندان های طبیعی خود را از دست داده و اقدام به کاشت ایمپلنت دندان کرده اند نیز باید نکات بهداشتی دهان و دندان را به صورت ویژه ای رعایت کنند تا کمتر در معرض عفونت ایمپلنت قرار بگیرند. در ادامه این مطلب افرادی که باید بیشتر مراقب سلامت دهان و دندان خود باشند زیرا بیشتر در معرض ابتلا به عفونت ایمپلنت قرار دارند معرفی خواهند شد.

چه کسانی بیشتر در معرض عفونت ایمپلنت دندان قرار دارند

  • مصرف دخانیات به طور کلی تاثیرات منفی زیادی روی سلامت جسمی افراد خواهد گذاشت. یکی از بدترین تاثیراتی که استعمال دخانیات روی سلامت افراد بر جای می گذارد، افزایش احتمال ابتلای آن ها به انواع عفونت های دهان و دندان و لثه و به ویژه عفونت ایمپلنت دندان است. بنابراین همواره توصیه می ‌شود افراد سیگاری پس از قرار گرفتن تحت درمان ایمپلنت، استعمال سیگار و سایر دخانیات را کنار بگذارند تا در معرض ابتلا به عفونت ایمپلنت قرار نگیرند.

  • بیماری های مادر از جمله دیابت و سوء تغذیه یا چاقی نیز جزو عواملی هستند که خطر ابتلا به عفونت ایمپلنت دندان را دوچندان می کنند. به منظور پیشگیری از ابتلا به عفونت ایمپلنت دندان در افراد همواره توصیه می‌ شود با داشتن رژیم غذایی مناسب و سالم از ابتلا به بیماری دیابت و سوء تغذیه و چاقی پیشگیری شود. علاوه بر این در صورتی که افراد مبتلا به دیابت هستند و یا دچار کمبود وزن و اضافه وزن هستند باید در کنار رعایت رژیم غذایی مناسب رعایت نکات بهداشتی دهان و دندان را به صورت دقیق تری انجام دهند، تا از ابتلا به عفونت ایمپلنت دندان جلوگیری نموده و از تشدید این بیماری ها نیز پیشگیری نمایند.

لازم به ذکر است هنگامی که افراد در معرض خطر عفونت ایمپلنت دندان قرار می گیرند باید فوراً به پزشک متخصص ایمپلنت خود مراجعه نمایند. پزشکان عموماً آنتی بیوتیک را برای بهبود عفونت ایمپلنت دندان تجویز می کنند، البته همواره باید به این مسئله توجه داشته باشید بیمارانی که مبتلا به مشکلات در ناحیه قلب و دریچه قلب خود هستند  به هیچ عنوان نباید خودسرانه از آنتی بیوتیک استفاده نمایند. همچنین مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک برای همه افراد می ‌تواند خطرناک بوده و عوارض جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد. بنابراین در ادامه نکات مهم در خصوص استفاده از آنتی بیوتیک برای درمان عفونت ایمپلنت دندان بر شمرده خواهد شد.

تجویز آنتی بیوتیک برای بهبود عفونت ایمپلنت دندان

همانطور که پیش از این نیز به این مسئله اشاره شد، ایمپلنت دندان نوعی دندان مصنوعی است که ظاهر و عملکردی مشابه دندان های طبیعی دارد و شامل تاج مصنوعی دندان، اباتمنت و پایه ایمپلنت می ‌شود. یکی از مهم ترین مسائلی که بیشتر متخصصین ایمپلنت آن را در نظر دارند، تجویز آنتی بیوتیک بلافاصله پس از عمل کاشت ایمپلنت دندان به منظور جلوگیری از ابتلا به عفونت ایمپلنت دندان و افزایش موفقیت کاشت ایمپلنت دندان است. این مسئله به این دلیل است که به طور کلی به دلیل وجود باکتری ها و پلاک ها در ناحیه دهان و دندان احتمال بروز عفونت به خصوص پس از انجام عمل کاشت ایمپلنت افزایش می یابد، زیرا ممکن است در حین انجام عمل کاشت ایمپلنت دندان این باکتری ها و پلاک ها وارد دهان و دندان بیمار شده و حتی وارد حفره ایمپلنت شوند و بنابراین بیمار دچار عفونت ایمپلنت دندان می شود. به همین دلیل یکی از مسائل پیش درمانی در کاشت ایمپلنت دندان تجویز آنتی‌بیوتیک است اما در صورتی که با رعایت همه نکات بهداشتی و حتی پیش درمان با آنتی بیوتیک فردی دچار عفونت شد باید فوراً به متخصصین ایمپلنت خود مراجعه نماید تا از نظر وجود سایر مشکلات در ناحیه دهان و دندان وی بررسی شود.

لازم به ذکر است به طور کلی دو دسته افراد پس از کاشت ایمپلنت دندان وجود دارند. دسته اول؛ افراد سالم و بدون وجود مشکلات جانبی و دسته دوم؛ افراد مبتلا به بیماری ‌های زمینه ‌ای و مشکلات خاص که نمی توانند از آنتی بیوتیک استفاده کنند. خوشبختانه افراد سالم می توانند با استفاده از آنتی‌بیوتیک پیش درمانی شوند و کمتر در معرض ابتلا به عفونت ایمپلنت دندان قرار بگیرند اما این افراد باید توجه داشته باشند به هیچ عنوان نباید به طور خودسرانه اقدام به مصرف آنتی‌بیوتیک نمایند و همواره باید به توصیه متخصص ایمپلنت خود توجه کنند.

با مراجعه به وبسایت دکتر عباس گشاده رو متخصص جراحی لثه و کاشت ایمپلنت در تهران به آدرس tehranimplantteam.com  میتوانید از مقالات آموزشی در زمینه کاشت ایمپلنت بعد از کشیدن دندان یا از دست دادن آن، استفاده کرده واز مشاوره های تخصصی ایشان بهره مند شوید.

سخن نهایی

اقدام به کاشت ایمپلنت دندان یکی از بهترین روش ها برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته است. افراد پس از انجام عمل کاشت ایمپلنت می توانند لبخندی زیبا داشته باشند و از سلامت دهان و دندان خود لذت ببرند، اما این نکته وابسته به رعایت نکات بهداشتی دهان و دندان آن ها و داشتن رژیم غذایی مناسب است پس از کاشت ایمپلنت دندان است. در صورتی که در اثر استعمال دخانیات، وجود بیماری های زمینه ای و عدم رعایت نکات بهداشتی فردی مبتلا به عفونت ایمپلنت دندان شود باید فوراً به متخصص ایمپلنت خود مراجعه نماید. متخصص ایمپلنت می تواند با تجویز آنتی‌بیوتیک و دیگر روش های درمانی اقدام به بهبود و درمان عفونت ایمپلنت دندان بیمار خود کند.

 


 

 

برچسب ها : ایمپلنت دندان