جعبه آتش نشانی چیست؟

خرید جعبه آتش نشانی

آتش‌ سوزی از جمله حوادثی محسوب می شود که ممکن است برای هر فردی اتفاق بیفتد. در برخی مواقع نمیتوان از بروز آتش‌ سوزی جلوگیری کرد، اما میتوان با خرید جعبه آتش‌ نشانی و تجهیزات مناسب و کارآمد خسارت مالی و جانی ناشی از آن را را کاهش داد. دود آتش فضای سمی و خطرناکی ایجاد می‌ کند که تشخیص سریع وکنترل آن می‌ تواند اموال و جان انسان های زیادی را نجات دهد. بنابراین پیش از بروز حادثه، برای خرید تجهیزات پیشگیری از آتش اقدام کنید. جعبه آتش نشانی یکی از ابزارهایی است که برای هر ساختمانی لازم و ضروری به شمار می رود. در ادامه با ما همراه باشید تا با نکات مهمی در ارتباط با خرید جعبه آتش نشانی آشنا شوید.

خرید جعبه آتش نشانی

جعبه آتش نشانی چیست؟

یکی از پرکاربردترین و بهترین ابزارهای غیراتوماتیک تجهیزات آتش نشانی، جعبه آتش نشانی است که برای بهره برداری از ذخایر آب به منظور اطفای حریق استفاده می شود. امروزه این وسیله در مجتمع های مسکونی و ساختمان های تجاری و اداری مورد استفاده قرار می گیرد. این ابزار در لحظات شروع آتش‌ سوزی با کارکرد حیاتی خود، جزو تجهیزات اولیه در اطفا به شمار می‌ رود. جعبه آتش‌ نشانی محفظه‌ ای جهت نگهداری از تجهیزاتی از جمله قرقره، شیرفلکه، شلنگ، نازل و دیگر اتصالات است.

https://www.kapsool125.com/categories/40-firebox

انواع جعبه های آتش نشانی

جعبه‌ های آتش‌ نشانی با توجه به نیاز مصرف‌ کننده و نظر طراح دکوراسیون به‌ طور کلی شامل انواع مختلفی است. در ادامه با انواع جعبه‌ های آتش‌ نشانی آشنا خواهید شد.

جعبه آتش‌ نشانی توکار

جعبه‌ های توکار در هنگام ساخت ساختمان‌ ها در داخل دیوار قرار می‌ گیرد. نما بیرون این جعبه شامل درب و فریم دور درب است. نما این جعبه موجب نظم و زیبایی ساختمان می‌ شود.

جعبه آتش‌ نشانی روکار

در برخی ساختمان‌ های قدیمی محل قرارگیری جعبه‌ آتش‌ نشانی تعبیه نشده است. بنابراین ساکنان ملزم هستند که به‌ صورت روکار لوله‌ کشی و درنهایت جعبه آتش‌نشانی را نصب کنند.

جعبه آتش‌ نشانی تک‌ کابین

جعبه نگهداری تجهیزات شامل یک عدد قرقره، شلنگ لاستیکی یا برزنتی، نازل پاشنده‌ آب و کوپلینگ اتصال شلنگ به نازل، کوپلینگ اتصال به شیرفلکه برنجی فشارقوی که منبع تغذیه آب است و یک درب می شود.

جعبه آتش‌ نشانی دوکابین

این نوع جعبه همانند جعبه‌ های آتش‌ نشانی تک‌ کابین هستند. با این تفاوت که محفظه دیگری جهت نگهداری و قرار دادن کپسول آتش‌ نشانی وجود دارد. همچنین این جعبه دارای دو درب است.

جعبه آتش‌ نشانی جای کپسول

کپسول‌ های آتش‌ نشانی به‌ منظور پیشگیری از سرقت و آسیب‌ دیدگی ناشی از صدمات و شرایط جوی، دارای محفظه‌ ای مخصوص نگهداری هستند.

جعبه آتش‌ نشانی همباد

این جعبه‌ ها به‌ صورت کاملا توپر و هم‌ سطح با دیوار ساخته می‌ شوند. جعبه آتش نشانی همباد بیشتر در مراکز درمانی از قبیل درمانگاه ‌ها و بیمارستان ‌ها استفاده می‌ شود. استفاده از این جعبه به‌ منظور جلوگیری از برخورد افراد با دستگیره و درب هایی که از فریم جدا است، صورت می‌ گیرد.

جعبه آتش‌نشانی غیرهمباد

این جعبه‌ ها عمق بیشتری به داخل جعبه می‌ دهند. نصب انواع قطعات و اتصالات در این نوع جعبه‌ ها بسیار راحت‌ تر است.

تجهیزات ضروری درون جعبه آتش نشانی

درون جعبه ‌های آتش‌ نشانی وجود مجموعه ای از تجهیزات لازم و ضروری است. در ادامه به معرفی برخی ابزارهای ضروری درون جعبه‌ های آتش‌ نشانی می پردازیم.

قرقره

قرقره درون جعبه‌ های آتش‌ نشانی نصب‌ شده است. این وسیله به لوله‌ آب درون جعبه متصل شده و دارای شلنگ و سر ناظر بوده که وظیفه آن آب‌ رسانی به شلنگ برای مهار آتش‌ سوزی است.

شلنگ آتش‌ نشانی

از شلنگ فایرباکس برای خاموش کردن آتش استفاده می‌ شود. این شلنگ با فشار آب زیاد موجب می‌ شود که آتش مهار شود و آب را به آب‌ فشان منتقل می‌ کند. توصیه می‌ شود که جنس این شلنگ از مواد نسوز و ضد آتش سوزی باشد.

خاموش‌کننده

معمول ‌ترین خاموش‌ کننده در زندگی روزمره کپسول آتش‌ نشانی است. برای خرید کپسول آتش‌ نشانی باید به مکانیزم عملکرد، ضخامت و جنس بدنه، زمان تخلیه و طول پرتاب آن توجه کافی داشته باشید.

از جمله وسایل و تجهیزاتی که برای اطفا حریق ضروری هستند و هنگام خرید جعبه آتش‌ نشانی باید به آن‌ ها توجه لازم را داشت میتوان به اتصالات، نازل، آچار کوپلینگ و شیرهای آتش‌ نشانی اشاره کرد.

جنس و ضخامت بدنه جعبه های آتش نشانی

یکی از موارد مهمی که هنگام تهیه جعبه آتش‌ نشانی باید به آن توجه داشته باشید، جنس بدنه آن‌ ها است. جنس بدنه جعبه‌ های آتش‌ نشانی علاوه بر زیبایی و ظاهر مناسب، باید مقاومت و استحکام کافی هم داشته باشد. این جعبه باید در برابر بارندگی و رطوبت بالا مقاومت کند و دچار زنگ‌ زدگی و خوردگی نشود. یکی از مناسب ‌ترین جنس‌ ها برای جعبه آتش‌ نشانی استیل ضد زنگ است که به آن فولاد ضد زنگ هم گفته می‌ شود. در این جعبه‌ ها آهن بسیار کمی به‌ کار رفته است. بنابراین مقاومت خوبی در برابر رطوبت و زنگ‌ زدگی دارند.

ضخامت بدنه جعبه‌ های آتش‌ نشانی نیز یکی از نکات بسیار مهم است. بهترین ضخامت برای بدنه جعبه‌ های آتش‌ نشانی 1 تا 1/5 میلی‌ متر است. برای افزایش عمر و کارایی جعبه آتش‌ نشانی، باید به جنس و ضخامت بدنه توجه کافی شود. ضخامت بدنه در افزایش عمر جعبه‌ های آتش‌ نشانی بسیار موثر است. این جعبه ها باید در برابر خوردگی، دفرمه شدن و آسیب دیدن مقاومت کافی داشته باشند و از تجهیزات و ابزارهای درون خود محافظت کنند.

سخن پایانی

خرید جعبه آتش‌ نشانی از بروز بسیاری از حوادث جانی و مالی جلوگیری می‌ کند. با داشتن این جعبه پیش‌ از رسیدن آتش‌ نشانان به محل وقوع آتش‌ سوزی، می‌توانید شدت آتش‌ سوزی را کاهش دهید. بنابراین این جعبه‌ ها باید دارای کیفیت بسیار بالایی باشند تا بتوانند وظایف خود را به‌ درستی انجام دهند و از جان و مال افراد محافظت کنند. برای نصب جعبه‌ های آتش‌ نشانی، از مکانی مناسب استفاده کنید. این جعبه‌ ها باید حتما سالم و کامل باشند تا بتوانند به درستی آتش را مهار کنند. بررسی جعبه های آتش نشانی به منظور اطمینان از عملکرد آن ها در مدت زمان های تعیین شده ضروری است.